Menu
header photo

Arkkitehtonisen animaation renderöinti SketchUpilla ja V-Raylla

Animaatioiden renderöinti on loistava tapa esitellä ideoitasi SketchUpissa, ja se on taito, jota kannattaa kehittää, jos haluat viedä SketchUp-taitosi seuraavalle tasolle. Tässä oppaassa opetetaan, miten voit käyttää SketchUpia ja fotorealistista renderöintilaajennusta V-Rayta laadukkaan animaation tekemiseen. Aloitamme animaation kameran perspektiivin animoimisella ja siirrymme sitten auringon etenemiseen päivän aikana. Seuraavaksi opettelemme, miten luodaan time-lapse-taivas, ja sitten lataamme ja jaamme valmiit videomme.

Oikeanlainen animaatio voi todella auttaa herättämään arkkitehtuuri- ja suunnitteluideat henkiin. Yksi tapa, jolla arkkitehdit ja suunnittelijat voivat nähdä, miltä valmis rakenne näyttää, on tuottaa alueesta 3D-animaatio. Katsojat voivat saada käsityksen projektin laajuudesta, nähdä, miten rakenne reagoi päivän aikana muuttuviin valo-olosuhteisiin, ja asettua virtuaaliseen ympäristöön.

Tutoriaali kameran liikkeen luomisesta SketchUpissa


Ensin animoidaan kameran panorointi SketchUp-skenaarion läpi muutamalla helpolla vaiheella. SketchUp-asetelmassamme loimme uudelleen yksityisasiakkaan unelman energiansäästöisestä kodista, jonka on rakentanut arvostettu Koto Design -yritys. Ensimmäiseksi kannattaa määrittää kameran perusasento ja tallentaa tämä näkymä kohtaus-välilehdelle. Meidän kannattaa nimetä tämä kansio Scene Start. Kun olet asettanut kameran uudelleen sinne, mihin haluat sen päätyvän, voit aloittaa uuden kohtausvälilehden. Laita tämän välilehden nimeksi Scene End. Syöttämällä kohtauksen siirtymän pituuden mallin tietoruutuun voit mukauttaa animaation pituutta. Helpottaakseni sujuvia leikkauksia kohtausten välillä, olen tehnyt tästä kohtauksesta viiden sekunnin pituisen ja ottanut sen käyttöön. Kun olet ottanut käyttöön Kohtaukset-kohdassa Sisällytä animaatioon -asetuksen, esikatselu voidaan viedä.

Vien esikatselun mieluiten SketchUpista ennen kuin aloitan leikkeiden renderöinnin. Aloita valitsemalla valikosta File (Tiedosto) > Export (Vie). Valitse tiedostomuodoksi .mp4 ja anna tiedostolle nimi. Asetuksissa poistan Loop to initial scene -asetuksen käytöstä ja kokeilen eri resoluutioita ja kuvanopeuksia. Muutamassa minuutissa sen jälkeen, kun olet painanut export, esikatselu on valmis.

V-Ray for SketchUp -animaation renderöintiopas


V-Rayn renderöinti voi alkaa nyt, kun esikatseluanimaatio näyttää hyvältä. Tee valaistus ja materiaalit juuri oikeiksi ennen kuin sukellat korkean resoluution renderöintiin. Kannattaa myös renderöidä ainakin yksi täysresoluutioinen ruutu lopullisessa koossa ja laadussa ennen animaation tuottamista, ja Safe Frame kannattaa ottaa käyttöön, jotta näet oikean kuvasuhteen. Kun olet tyytyväinen esikatselukuviin, aktivoi V-Rayn Animaatio-vaihtoehto ja tallenna työsi tiettyyn kansioon ja anna sille tiedostonimi. Animaation kehykset voidaan renderöidä V-Raylla ja koota sitten elokuvaksi.

V-Raylla on monenlaisia renderointivaihtoehtoja, joista voit valita järjestelmästäsi ja kohtauksesta riippuen. Renderöinti voidaan tehdä keskusyksiköissä, grafiikkaprosessoriyksiköissä tai molemmissa. Ensimmäiset ruudut tuotettiin Lenovo P1 -kannettavalla tietokoneella, kun taas viimeiset ruudut luotiin PC:llä, jossa on NVIDIA RTX A6000. Voit vapaasti valita sen vaihtoehdon, joka sopii parhaiten nykyisiin asetuksiisi. Renderöintisolmujen käyttäminen tietokoneklusterissa tai jopa animaatiokehysten lähettäminen Chaos Cloud -renderöintipalveluun voi lisätä merkittävästi kehysten renderöintinopeutta.


Renderöidyn animaation toistaminen


Renderöinnin jälkeen kehykset voidaan tarkastella kehysnäytöllä tai videoeditorilla. Tässä tilanteessa valitsemme Chaos Playerin sen nopeuden ja vakauden vuoksi jakson toistamisessa. Kuvat voidaan pudottaa Chaos Playeriin yhdellä välilyöntinäppäimen napsautuksella. (V-Ray Premium -paketi

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.