Menu
header photo

Kuinka asentaa ikkunat ja viimeistellä yksityiskohdat

Ikkunat ovat yksi rakenteen huomattavimmista piirteistä, ja niiden asennukseen ja yksityiskohtiin kiinnitetty huomio voi tehdä niistä erottuvia tai rikkoa ne. Lämmöneristystarpeen kasvaessa myös ikkunoiden yksityiskohtien ja asennuksen monimutkaisuus on kuitenkin lisääntynyt.

Jäljempänä käsitellään tavanomaisen tiilirakenteisen onteloseinän osia ja nykyaikaisen ikkunan asennusta paikan päällä.


Älä jätä käyttämättä tilaisuutta saada käsiisi ilmainen, perusteellinen Ikkunoiden detaljointiopas PDF-tiedosto Detail Librarystä, joka sisältää kaikki tarvittavat CAD-tiedot.

Ikkunoiden asennuksen tärkeimpiä näkökohtia ovat: Rakennuksen rakenne, joka saattaa antaa vihjeitä parhaasta ikkunan suunnittelusta ja materiaalista. Tässä artikkelissa tarkastelemme onttoa seinärakennetta, jossa on alumiinin ja puun yhdistelmästä valmistetut nykyaikaiset ikkunat. Tämä asennusmenetelmä toimisi kuitenkin myös puusta tai PVC:stä valmistetuille ikkunoille.


Ikkunan alareunaan asennetaan ulkokynnys, joka auttaa sadeveden poisjohtamisessa. Kynnyksen on ulotuttava seinän alaosasta vähintään 45 mm ulospäin.

Aukon päähän tarvitaan yläviistoon tiili- tai harkkomuuria tukeva karmi. Yleisesti käytetyt nokalistat on valmistettu teräsprofiileista. Lämpömurretut tai paisutetulla polystyreenieristeellä (EPS) täytetyt karmit minimoivat molemmat merkittävästi lämpösiltoja. Sekä muurauksen sisä- että ulkolehdissä voidaan käyttää betonisia hormeja, vaikka ne näkyvätkin ulkopuolelta ilman rappausta.

Kylmäsiltojen vaikutusten vähentämiseksi julkisivun kohdalla suositellaan ontelon sulkijoita tai eristyksellä tuettuja DPC-levyjä. Jos onteloa ei ole kokonaan täytetty sopivalla palamattomalla eristeellä, tämä on palon leviämisen estämisen kannalta välttämätöntä. Kun rakennetaan tavallisella muurausontelolla, ikkunasarjat on asennettava eristysvyöhykkeelle. Ikkunan kiinnittäminen rakennukseen on välttämätöntä. Tyypillisesti tämä tehdään sinkityillä asennushihnoilla, jotka kiinnitetään uudelleen muuraukseen. Nämä kiinnitetään tasaisin välein karmiin, jotta ikkuna ei kolise ja jotta lämpöhäviö karmin kautta on mahdollisimman pieni.


Asettuminen seinän sisäpuolelle


Sisätilan käyttötarkoituksesta ja halutun ulkosuojan määrästä riippuen joissakin rakennushankkeissa tarvitaan tietty paljastussyvyys joko sisä- tai ulkopuolella. Alta löydät luettelon yleisimmistä ikkunoiden sijoitteluista ja lyhyen selityksen kunkin kokoonpanon eduista ja haitoista.

Eristysvyöhykkeen sisällä on tyypillinen sijainti nykyaikaiselle ikkunalle. Sisäpuolelle muodostuu kynnystä varten ja ulkopuolelle varjostusta varten paljastuma.

Ulkopuolella on täysi tiilimuuraus, jossa on syvä paljastuma


Etelään suuntautuvissa ikkunoissa syvä ulkopuoli on ihanteellinen, koska se auttaa lieventämään lämmöntuottoa. Tämä sijoitus luo julkisivuun voimakkaampia varjoja, jotka korostavat ikkuna-aukkoa entisestään. Tämän ominaisuuden vuoksi ikkunat on sijoitettava rakenteen kanssa samassa tasossa, mikä voi lisätä kylmäsiltojen muodostumista, jos rakenteen ja ikkunan karmin välissä ei käytetä rakenteellista lämpöeristettä. Jotkut arkkitehdit ja suunnittelijat palauttavat tiilen niin, että paljastumassa näkyy kokonainen tiili, jos paljastuma on erityisen syvä. Vain jos ontelo on suurempi kuin tiilen palautus, voidaan saavuttaa täysi paljastuma.

Ulkopuolelta puhtaalta pöydältä


Eräs ainutlaatuinen ikkunoiden sijoituspaikka on tiilen ulkopintaa vasten, mikä on ihanteellinen

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.