Menu
header photo

Onko totta, että bamburakennukset kestävät maanjäristyksiä?

Saatat tuntea bambun käytön hätäsuojissa, joita avustustyöntekijät pystyttävät maanjäristyksen jälkeen, mutta et ehkä ymmärrä, kuinka hyödyllinen bambu on sellaisten pysyvien rakenteiden rakentamisessa, jotka kestävät seismistä toimintaa. Sen sijaan, että bambua käytettäisiin hätätoimenpiteenä tragedian jälkeen, miksi sitä ei käytettäisi pysyvien suojien rakentamiseen? Oikein suunniteltuna, rakennettuna ja huollettuna bambusta valmistetut asunnot ja suojapaikat voivat kestää maanjäristyksiä yhtä tehokkaasti kuin muista materiaaleista valmistetut. Eri puolilta maailmaa on useita sekä vanhoja että uusia esimerkkejä, jotka ovat kestäneet samoja luonnonvoimia, jotka ovat kaataneet betoni- ja tiilirakenteita.

Bamburakennusten maanjäristyksenkestävyys


Koska bambun paino on suhteellisen pieni suhteessa sen lujuuteen, maanjäristyksen aikana siihen kohdistuu vähemmän rasitusta, ja jos se romahtaa, se on pienempi uhka rakennuksen sisällä oleville ihmisille;
Bambun ligniinin ja verisuonten muodostama kaksoiskoostumus vähentää tärinää, ja kasvin taipuisuus, kuitumainen muoto ja keveys tekevät siitä kestävän maanjäristysten aiheuttamia sivuttaissuuntaisia iskuja vastaan. Erilaisten tiheyksiensä vuoksi bambun yksittäiset osat värähtelevät mieluummin eri taajuuksilla. Nämä kaksi taajuutta kumoavat toisensa, kun ne kulkevat bambun läpi, ja luovat näin vakaan pölkyn;
Maanjäristyksen aiheuttamat rasitukset voivat jakautua tasaisesti koko bamburakenteeseen sen liitosjärjestelmien (naulojen, tyypillisten puusepänliitosten ja köysien) avulla, jolloin koko rakennus voi heilahtaa yhtenäisesti suuren järistyksen sattuessa.
Bambusta tehdyillä rakennuksilla voi olla suurempi kyky absorboida energiaa, jos ne yhdistetään muihin materiaaleihin, kuten mutaan, kasviperäisiin materiaaleihin ja muihin tunkioihin.

Suunnittelun vaikutukset turvallisten rakenteiden luomiseen


Konteksti on olennaista rakentamisessa, ja siihen kuuluu myös bambusta valmistettujen talojen arkkitehtuuri. Jos bambu on kotoperäistä ja sitä käytetään laajalti jokapäiväisessä rakentamisessa ja kunnossapidossa, se voi olla edullinen, pitkäikäinen ja helposti uusiutuva materiaali maanjäristyksen jälkeiseen jälleenrakentamiseen. Bambun huolellisen valinnan ja käsittelyn lisäksi on olemassa muutamia suunnitteluvaatimuksia, jotka täyttyessään voivat lisätä rakennusten turvallisuutta merkittävästi.


https://jutemove4.werite.net/post/2022/10/19/Bringing-Back-the-Classics:-korkealaatuinen-arkkitehtuuri-sodanj%C3%A4lkeisess%C3%A4-amerikkalaisessa-kotirakentamisessa Rakennuksen seinien jäykistäminen leikkausseinien ja momenttikehysten kaltaisilla järjestelmillä, kuten kaikkialla maailmassa on nähty, voi auttaa rakennetta kestämään maanjäristyksen aiheuttamia rasituksia. https://wayne1178.edublogs.org/2022/10/11/sisustustrendien-ilmaiseminen-huonekalujen-avulla/ Maanjäristyksiä kestävät rakennukset ovat sellaisia, jotka on suunniteltu siten, että erityisesti katto on mahdollisimman kevyt.

Rakennuksen vasteeseen maanjäristyksiä vastaan voivat vaikuttaa esteettiset näkökohdat, kuten sen muoto. Monista perinteisistä talosuunnitelmista käy ilmi, että pyöreät mallit saattavat olla tehokkaampia kuin sellaiset, joissa on pidemmät jännevälien välit. Pienimmätkin yksityiskohdat voivat ratkaist

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.