Menu
header photo

Perusteellisia neuvoja todellisen asumisen kohtuuhintaisuuden aikaansaamiseksi

Yhdysvalloissa kohtuuhintaisten asuntojen puute on akuutein ongelma. Tämä on odotettavissa nykyisessä taloustilanteessa, jossa yleiset hinnankorotukset ovat tehneet aiemmin kohtuuhintaisista asunnoista suurimman osan ihmisten ulottumattomissa. Koska asunnon omistaminen on kaikkien muiden kuin varakkaimpien ulottumattomissa, ongelma on polttavin kuumilla asuntomarkkinoilla, kun kohtuuhintaisuusmääräyksiä ja vuokrarajoituksia otetaan käyttöön vuokrien pitämiseksi kohtuuhintaisina joillekin. (Markkinat ovat immuuneja kaikille tässä esseessä kuvatuille toimille.)


Olemme kaikki kuulleet tarinoita siitä, miten vaikeaa kohtuuhintaisten asuntojen rakentaminen näillä toimenpiteillä on, ja niiden rakentamisen kohteena olevien paikkojen raivokkaasta vastustuksesta, mutta niissä osissa Yhdysvaltoja, joissa asunnon omistaminen on edelleen mahdollista useimmille, kohtuuhintaista asumista pidetään saavutettavissa olevana valtion toimeksiantojen ja tukien avulla. Tässä ei esitetä tällaista tarinaa. Sen sijaan tässä artikkelissa tarkastellaan monia usein huomiotta jätettyjä asumisen kohtuuhintaisuuteen liittyviä seikkoja ja hahmotellaan sitten malleja, joilla voidaan varmistaa pitkän aikavälin kohtuuhintaisuus yksityisten, voittoa tavoittelevien rakennuttajien suunnittelemilla asuinalueilla. St. Louisin esikaupunkialueella sijaitsevan New Town at St. Charlesin asunnot ovat jo vuosia maksaneet alle 100 000 dollaria, joten se on yksi näistä yhteisöistä. (Tässä artikkelissa on vain kuvia New Townista.)

Vaikka markkinavoimat saattavat nostaa yksittäisten kiinteistöjen arvoa, "kestävä kohtuuhintaisuus" tarkoittaa yhteisöä, jossa kohtuuhintaisuus säilyy laajalla vaihteluvälillä koko ajan. Olisi epäoikeudenmukaista kieltää asunnon omistajilta mahdollisuus osallistua sellaisen vaurauden luomiseen, joka voi siirtyä sukupolvelta toiselle, kun heidän asuntonsa arvo nousee.


Koska se tarkoittaa, että kohtuuhintaisuus säilyy ajan mittaan ympäristössä, joka kannustaa itsekunnioitukseen ja ylpeyteen paikasta, tai "paikoissa, joita ihmiset rakastavat", "kestävä kohtuuhintaisuus arvokkaasti" on korkeampi vaatimus, jota tavallisesti pidetään saavuttamattomana. Miten on mahdollista, että kiinteistöjen hinnat eivät tällä alueella paisu hurjasti, kun kysyntä on suurta? Mietitään ensin pitkän aikavälin kustannustehokkuutta ja palataan sitten takaisin kunnioituksen kysymykseen.

Yhteisön on mahdollista ylläpitää alhaisia asumiskustannuksia kahdella tavalla: Ensimmäinen perustuu ajatukseen, että yhteisön kasvu ja kypsyminen ei lopu siihen, että viimeinenkin tontti rakennetaan. Kun yhteisö ikääntyy, se alkaa kehittää "puuttuvan keskikohdan asuntoja" (joita käsittelemme hetken kuluttua) lisäämällä lisäyksiköiden tiheyttä olemassa olevilla tonteilla. Mummonmökin kaltaisista asuntojen lisäyksiköistä (ADU) ja viime aikoina myös kaupallisista lisäyksiköistä (ACU) on tullut Yhdysvalloissa yleisiä tonttien sisäisiä rakennusmalleja (tai ACU:t, kuten kotityöpaikat).Vaikka ensimmäisen polun edullisten asuntojen arvo nousee väistämättä, vastarakennettujen asuntojen saatavuus markkinoilla muuttaa alueen hintaluokkaa. Koska asunnonomistajien järjestöt, jotka tehokkaasti pysäyttävät asuinalueen kasvun niin, että se pysyy alkuperäisessä muodossaan ikuisesti (kuin hyönteiset meripihkassa), ovat yleisiä, tämä ajatus voi tuntua nykyajan korviin oudolta. Tämä on kuitenkin t

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.