Menu
header photo

Tyhjentäkää kannet maksimalismille; nykynuoret pitävät minimalismia tylsänä.

2020-luvun uuden vuosikymmenen alkaessa maailma panee merkille Z-sukupolven vahvat näkemykset ja vielä rohkeamman estetiikan, sillä he vaikuttavat kansainvälisellä näyttämöllä. Z-sukupolven jäsenet, jotka ovat kasvaneet hämmentävien lukkojen ja erittäin polarisoituneen verkkoyhteisön aikana, eivät ujostele kokeilla identiteettejään. Orgaaniset muodot, kirkkaat materiaalit ja ristiriitaiset kuviot valtaavat kaikki taiteen, median, muodin ja sisustuksen alat ja aloittavat uuden aikakauden. https://baskettramp6.bravejournal.net/post/2022/10/15/Kampuksen-pyhiss%C3%A4-tiloissa-on-tapahtunut-muutos. Aikoinaan suosittu minimalismi on syrjäytymässä, sillä nykyinen trendi julistaa Venturin Less is a Bore.
Epäsovinnainen esteettinen suuntaus on nopeasti saamassa jalansijaa verkossa. Sen muotoiluelementit enteilevät klassisen muotiliikkeen paluuta: maksimalismia. Musta hana Termi "maksimalismi" viittaa käytäntöön, jossa käytetään mahdollisimman suurta määrää elementtejä. Tämän tyylin sisätilat ovat intensiivisen yksilöllisiä ja visuaalisesti stimuloivia. Hyvää ei voi koskaan olla liikaa", sanoo Quirk & Rescue -yrityksen Pink, joka kuvastaa maksimalismin filosofiaa.

Maksimalistisen estetiikan sisätiloissa käytetään vastakkaisia kappaleita ja laajoja väripaletteja, jotka viimeistelevät käsitteen "enemmän on enemmän". Kasvit, taideteokset, keräilyesineet ja muistoesineet täydentävät estetiikkaa ja tuovat huoneeseen luonnetta. Useimmat nykyaikaiset eklektiset sisustukset ovat saaneet vaikutteita Memphisin tai postmodernin ajan vaikutteita. Ottamalla uudelleen käyttöön yksityiskohtia, joita valtaapitävät aikoinaan pitivät liiallisena "kitschinä", maksimalismi rohkaisee dekolonisoitua näkökulmaa suunnitteluun.

Maximalismia ei ole luonut Z-sukupolvi, toisin kuin peruutuskulttuuria tai nettihullutuksia. Maximalismin historia on yhtä monitahoinen kuin itse tyyli. Tyyli juontaa juurensa 1500-luvun Eurooppaan, jolloin varakkaat osoittivat mieltymyksensä mahtipontisuuteen maalauksissa, jotka kuvasivat heidän ylenpalttisesti varustettuja asuintilojaan. https://roomcommunication.wordpress.com/2022/10/15/valo-on-suunnittelun-salainen-ase/ Muotoilu vaipui hetkeksi unholaan, mutta teki sitten paluun viktoriaanisen ajan asunnoissa keinona ilmaista yksilöllisyyttä. Sekä maksimalistinen liike että sen vastakohta, minimalismi, kokivat ajoittaisia notkahduksia talouden ja ihmisen ikiaikaisen tarpeen haluta aina uusinta ja hienointa.


Yksi tapa, jolla Z-sukupolvi kapinoi aiempien sukupolvien luomia normeja vastaan, on maksimalistisen estetiikan omaksuminen työpaikalla. Myös lukitusten vuoksi suuntaus on kääntynyt pois minimalismista ja kohti värikkäämpiä, mielenkiintoisempia ja houkuttelevampia tiloja. TikTok ilmestyi ensimmäisen kerran samoihin aikoihin, ja se tarjosi välähdyksen erilaisiin elämäntilanteisiin ja antoi yksilöille mahdollisuuden kokeilla sisustuksen viimeisintä antia. DIY-kodin parannusprojekteista tuli yhä yleisempiä, kun internet tarjosi sekä enemmän aikaa että enemmän tietoa. Turhautuneet kodinomistajat kaipasivat lisää visuaalisia ärsykkeitä, ja näin maksimalismi puhkesi heidän arkisten talojens

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.